Bouwen aan een succesvolle buy-and-buildstrategie

In de huidige overname-markt zien wij in diverse sectoren succesvolle buy-and-buildstrategieën ontstaan en bestaande buy-and-buildstrategieën verder uitgebouwd worden. Door overnames in het kader van deze strategie, kan een onderneming worden gecreëerd die door synergie op het gebied van bijvoorbeeld klanten, productportfolio of het productieproces in potentie sterker, beter, veelzijdiger en winstgevender wordt.
Bouwen aan een succesvolle buy-and-buildstrategie

Uitgangspunten

Om succesvol te zijn hierin, zijn de volgende uitgangspunten belangrijk:

  • Er moet sprake zijn van een onderneming met een duidelijke strategie, met daarin een expliciete rol voor buy and build om er een betere onderneming van te maken. Ook moet er een duidelijke visie zijn op het doen van overnames en op de aanpak om die overname ook echt te integreren.
  • Er moet een sterk management aan het roer staan welke deze strategie succesvol uit kan voeren.
  • Een schaalbaar businessmodel dat bij voorkeur internationaal uit te rollen is.
  • De onderneming moet actief zijn in een gefragmenteerde markt met voldoende beschikbaarheid van mogelijke overnamekandidaten.

Succesvolle begeleiding van overnames

Wij hebben de afgelopen jaren een aantal succesvolle transacties mogen begeleiden in het kader van een buy-and-buildstrategie. Voorbeelden van buy-and-buildstructuren zien wij onder andere in de volgende branches: kinderopvang, mondzorg, dierenklinieken, fysiotherapie en ICT (digitaal werkplekbeheer).

Heb jij een onderneming die actief is een gefragmenteerde markt en wil je deze verder uitbouwen? Laat je dan begeleiden door één van de corporate finance specialisten van Moore MKW.

Of is jouw onderneming actief in een dergelijke markt, maar heb je geen trek meer om deze zelf uit te bouwen door bijvoorbeeld jouw leeftijd of gezondheid én wil je deze voor 100% verkopen? Ook dan is het een optie om een verkoop aan een ambitieuze buy-and-buildstructuur te onderzoeken. Wij denken graag met je mee.

Neem contact op

Contact

Mr. Berto Janssen
Berto Janssen

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 15

Deel dit artikel